Cele mai noi articole

Cele mai citite articole

Articolele din categoria E-urile
 
 

E-urile nerecomandate si periculoase

E-urile nerecomandate si periculoase
In continuare este prezentata lista aditivilor nerecomandati si periculosi , folositi în industria alimentara din Romania, precum si problemele de sanatate pe care le cauzeaza fiecare in parte. E 101 – riboflavina; provoaca alergii;... [ Citeste mai mult ]

E-urile – partea II

E-urile – partea II
Definitia aditivilor alimentari, intalnita in rapoartele aprobate de Parlamentul European privind aditivii alimentari, aromele si enzimele, suna in felul urmator: „ Aditivii alimentari sunt substante care nu se consuma de regula ca aliment de... [ Citeste mai mult ]

E-urile – partea I

E-urile – partea I
De cate ori facem cumparaturi de produse alimentare, intalnim inevitabil termenul de E-uri. Si ne intrebam, ce sunt E-urile? Care sunt periculoase? Cat de nocive sunt? E bun alimentul acesta pentru mine? Dar pentru familia mea?... [ Citeste mai mult ]

Aditivii alimentari

Aditivii alimentari
I.INTRODUCERE Aditivii alimentari au fost folositi in prepararea si pastrarea alimentelor inca din cele mai vechi timpuri. Insa, in ultimul secol, odata cu dezvoltarea fara precedent a industriei alimentare, ei au capatat un rol primordial in... [ Citeste mai mult ]

ADITIVII ALIMENTARI

ADITIVII ALIMENTARI
Definitia aditivilor Aditivii sunt substante chimice adaugate in mod intentionat in alimente, pentru a le modifica atat aspectul vizual, gustul si compozitia, cat si termenul de valabilitate. In majoritatea tarilor folosirea aditivilor se afla... [ Citeste mai mult ]