Cele mai noi articole

Cele mai citite articole

Wednesday, 30 March 2011

CURA CU GHIMBIR SI MIERE

 
CURA CU GHIMBIR SI MIERE

CURA CU GHIMBIR SI MIERE:

ghimbir proaspat ras

Suc de lamaie

Miere

1 lingura

1 lingura

1 lingurita

- se amesteca intr-o farfurioara si se consuma cu inghitituri mici, de 2 ori / zi dupa masa.

 CURA CU GHIMBIR SI SARE:

ghimbir proaspat ras

Suc de lamaie

Sare de bucatarie (neiodata)

1 lingura

1 lingura

1 varf de cutit

- se amesteca intr-o farfurioara si se consuma cu inghitituri mici, de 2 ori / zi dupa masa.

Ceai de ghimbir

Ceaiul de ghimbir este foarte bun pentru sanatatea noastra. Este simplu de preparat. Se pune apa la fiert, se adauga ghimbirul taiat feliute mici si se asteapta sa dea in clocot, dupa care se strecoara. Pentru gust se poate adauga apoi un plic de ceai negru, zahar brun sau miere si, eventual, o felie de lamaie sau suc de lamaie. In loc de zahar sau miere se poate adauga lapte de soia care este suficient de dulce. Se pot bea 2-6 pahare de ceai. In ceaiul de ghimbir se poate adauga si lemn dulce, piper negru, menta si hibiscus. Un excelent ceai energizant se obtine din ceaiul de ghimbir la care se adauga scortisoara, fenicul, coriandru, bucatele de portocala, lemn dulce, cardamom, rozmarin, nucsoara si anason.

 Siropul de ghimbir

Se spala bine radacinile de ghimbir si apoi se dau prin razatoarea mica, dupa care imediat (ca sa nu se oxideze) se pun intr-un borcan si se adauga deasupra miere de albine, in proportia 1:2, adica la o lingura de ghimbir ras se pun 2 linguri de miere. Se lasa sa stea 2 saptamani, dupa care se filtreaza, obtinandu-se un sirop semi-limpede, cu gust puternic picant si foarte parfumat.

Dulceata naturala de ghimbir

Se obtine din ghimbirul ras, ramas dupa extragerea siropului. Peste acest reziduu se adauga miere cat sa il cuprinda si sa ramana un strat de doua degete deasupra. Rezulta o mixtura puternic picanta, care se ia ca tonic digestiv, ca antiseptic faringian si ca stimulent nervos.

Sucul proaspat de ghimbir

Se obtine la mixer (blender), in vasul acestuia punandu-se un litru de apa, o lingura de ghimbir maruntit, trei linguri de miere, o lamaie taiata in patru si doua mere maruntite. Se mixeaza tot acest amestec bine, apoi se filtreaza, rezultand un suc extrem de parfumat, puternic picant si cu efecte terapeutice extraordinare.


Vizualizari: 12778 |
   
Acorda stele acestui articol
2 2
Monday, 25 February 2013, olga a scris:
am simtit beneficiile ghimbirului pe propria piele ,de acum inainte nu ma mai despart de el pt ca mia rezolvat unele din problemele digestive
Adauga comentarii
Campurile marcare cu * sunt obligatorii








Arhiva