Cele mai noi articole

Cele mai citite articole

Tuesday, 24 June 2014
Autor: Juc Olga

Salata ruseasca “Shuba”

 
Salata ruseasca “Shuba”

Unii sustin ca salata “Shuba” are specific rusesc, altii zic ca este ucrainesc, deci pana la urma putem sa spunem ca este o salata cu specific slav, fara sa gresim. In multe tari din CSI  salata “Shuba” este nelipsita de pe mesele de sarbatoare, atat in timpul sarbatorilor de iarna, cat si la zile de nastere, nunti etc.

 

Nu as putea spune ca exista o reteta “batuta in cuie”, fiecare bucatareasa alegandu-si dupa propriile preferinte ingredientele si ordinea in care aranjeaza straturile de legume. Eu va voi prezenta reteta pe care am insusit-o de la bunica mea si va garantez ca daca o veti respecta, cu siguranta veti obtine o mancare delicioasa.

 

Ingrediente necesare:

400 g scrumbie sarata, macrou sau hering

1 sfecla rosie mai mare

4 cartofi mari

4 morcovi mari

4 oua

Maioneza

 

Mod de preparare:

Se pun la fiert legumele si ouale. Se acorda timpul necesar de fierbere pentru fiecare ingredient. De exemplu, sfecla trebuie sa fiarba in jur de 1 h, spre deosebire de oua care fierb in 10-15 min. Dupa ce au fiert, lasam totul sa se raceasca.

 

Farfuria pe care o alegem este de preferat sa fie plata si de dimensiuni mai mari. Salata se va compune din cateva straturi, asemeni unui tort, in care straturile principale sunt pestele, legumele si ouale, iar “crema” este maioneza.

 

Curatam pestele de oase si il taiem cubulete mici. Apoi curatam ouale si legumele si le dam prin razatoare, separat pe fiecare.

 

Primul strat pe care il asezam pe farfurie este pestele, peste care punem cartofii rasi, peste care punem maioneza. Urmatorul strat va fi reprezentat de morcov, peste care adaugam maioneza. Urmeaza sfecla rosie + maioneza. Dupa acest pas punem albusurile date prin razatoare, peste care punem un strat de maioneza. Ultimul strat al salatei va fi reprezentat de galbenus.

 

Dupa ce am terminat aranjarea straturilor, stergem cu finete farfuria si o punem la frigider. Este indicat sa o lasam sa stea acolo peste noapte sau 24 h, astfel incat maioneza sa patrunda bine printre straturile de legume si celelalte ingrediente din compozitie.

 

Pofta buna J!


Vizualizari: 2923 |
   
Acorda stele acestui articol
5 5
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza
Adauga comentarii
Campurile marcare cu * sunt obligatorii








Arhiva