Cele mai noi articole

Cele mai citite articole

Wednesday, 14 January 2015

UMF Iasi, rechemată în instantă Conferentiarul Bebe Mihăescu: “Desi am câstigat procesul, UMF m-a reîncadrat la colegii sau la altă facultate decât la Facultatea de Medicină, unde sunt specialist”

 

Conferentiarul universitar Vasile Mihăescu, cunoscut opiniei publice drept “Bebe Sexologul”, care a câstigat procesul de contestare a deciziei de concediere intentat UMF “Gr. T. Popa” din Iasi, afirmă că institutia de învătământ ieseană l-a reintegrat fără să-l anunte, nu a fost plătit, norma i s-a transformat fără a fi consultat, iar locul de muncă i s-a schimbat fără să fie înstiintat.

 

În acest sens, profesorul anuntă că va rechema în judecată Universitatea să-i ceară asigurarea normei didactice la Facultatea de Medicină din cadrul UMF Iasi, înscrierea la pozitia I în statul de Functii si de Personal Didactic – Facultatea de Medicină, conform fisei postului didactic, pentru functia de conferentiar universitar la disciplinele pe care le-a predat în trecut, în calitate de titular si recuperările salariale aferente.

 

“Din Conferentiar la Facultatea de Medicina devin un ... rătăcitor pe la colegii si ... Facultatea de Bioinginerie Medicală - Specializarea Balneofiziokinetoterapie si recuperare! si, "minunea minunilor": un conferentiar astfel pregătit si competent nu este lăsat să predea la Facultatea de Medicina, în schimb, un lector, cu grad inferior subsemnatului, Magda Iorga, absolventă de psihologie, dar cu specialitatea  de Psihopedagogie specială (care o recomandă pentru activităti specifice persoanelor cu dizabilităti si nu sustinerii cursurilor de Psihologie Medicală si Psihoterapie în cadrul Facultătii de Medicină unde sunt formati si educati medici), cu doctorat în Etică, fără nici o aparitie editorială de specialitate, iată, poate să o facă”, declară conf. univ. dr. Vasile Mihăescu.

 

Mai mult decât atât, conferentiarul universitar Mihăescu afirmă că stie si motivul pentru care a fost concediat. “Este incredibil cum se petrec “minuni” de care aflăm cu o secundă înainte de a ... fi dati afară. Cum este posibil ca oameni certati cu legea, cum ar fi Rectorul DNA - Vasile  Astarastoie si Decanul Facultatii de Medicină, Doina Azoicăi, împotriva căreia s-a început urmărirea penală pentru infractiuni de coruptie si aflată sub control judiciar, să transforme spatiul sacru al învătăturii într-o cupolă uriasă de circ? Pentru că am semnalat public  "jongleriile" (promovarea examenelor prin coruptie, minciuna, fals si înselătorie, existenta de structuri infractionale organizate), asumându-mi calitatea de avertizor public de integritate, asa cum este definită prin lege; am devenit ursuletul  din pălăria  acestor Big Brother si Big Sister pentru care  legea si respectarea ei reprezintă o valoare... optională. Altfel spus, peste noapte, am devenit  tintă si victima comportamentului lor hărtuitor. Totul se petrece sub semnul "Uite-l,nu-i!", afirmă profesorul Vasile Mihăescu.

 

“Prin această actiune solicit  ca să se pună capăt reprezentatiei de prost gust prin care încearcă să se inducă ideea că abuzul face parte din fisa postului, că educatorul (cadrul didactic) este la cheremul angajatorului chiar dacă el, angajatorul, nu are competente în domenii în care decide, că libertatea de exprimare în probleme de coruptie si malversatiune trebuie aprobată de ierarhii superioare academice (rector, decan si tot sistemul lor)”, conchide conf. univ. dr. Vasile Mihăescu.

 

Bebe Mihăescu este conferentiar universitar, triplu licentiat (psihologie, drept si medicină), doctor în psihologie, autor a mai multor lucrări de specialitate, scriitor si membru al Uniunii Scriitorilor din România.

 

Persoană de contact

Dr. Vasile Mihăescu

0730.017.400

mihaescuv@yahoo.com

Transmite,

Dr. Tănase Tasenţe

Director General

Plus Communication

 

 

 


Vizualizari: 1536 |
   
Acorda stele acestui articol
0
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza
Adauga comentarii
Campurile marcare cu * sunt obligatorii
Arhiva