Cele mai noi articole

Cele mai citite articole

Tuesday, 14 July 2015

CUM SĂ VĂ ALEGEŢI APARTAMENTUL

 
CUM SĂ VĂ ALEGEŢI APARTAMENTUL

V-aţi gândit vreodată să folosiţi ştiinţa Feng Shui în alegerea apartamentului pe care doriţi să îl achiziţionaţi? Iată câteva sfaturi care v-ar putea schimba perspectiva asupra căutării unei locuinţe la bloc. Când vă uitaţi după un apartament de cumpărat, s-ar putea ca ceea ce vă doriţi să aibă un preţ exorbitant. Nu vă faceţi griji, căci uneori un apartament „nu tocmai extraordinar” ales de voi poate avea cel mai bun Feng Shui. CHRIS YEO vă arată de ce.

ALEGEREA BLOCULUI

Pentru că există atât de multe blocuri în cadrul unui singur proiect edilitar, alegerea celui din care să cumpăraţi apartamentul poate fi o adevărată corvoadă. Iată două posibile soluţii: prima, analizaţi peisajul din jur şi alegeţi clădirea cu o privelişte naturală în faţă şi un deal înalt la spate. Aceasta se bazează pe Feng Shui-ul peisagistic, în situaţia ideală clădirea integrându-se într-un mediu compus din cele patru animale peisagistice: fenixul ori spaţiul deschis în faţă, ţestoasa ori dealul la spate, dragonul sau pământul din stânga clădirii (cum priviţi spre exterior), mai înalt decât latura dreaptă (sau a tigrului), pentru protecţie. A doua: în cazul construcţiilor pe teren plat şi uniform, verifi caţi stelele zburătoare ale clădirii per global. Luaţi ca orientare direcţia intrării principale a blocului şi suprapuneţi această diagramă pe planul său arhitectural. Pe baza combinaţiilor de numere, alegeţi sectoarele faste în funcţie de steaua apei şi cea a muntelui. Indicatorul unui bloc recomandabil este ca sectorul cu steaua nr. 8 a apei să conţină o piscină sau un detaliu mare de Apă, lucru considerat benefic atât pentru fi rma imobiliară, cât şi pentru locatarii blocului.

CE APARTAMENT SĂ ALEG?

În cazul majorităţii construcţiilorturn, şansa de a obţine o locuinţă cu privelişte superbă este, de regulă, destul de slabă. Totuşi, câteodată se poate ca apartamentele ce o deţin să nu aibă cel mai bun Feng Shui.

Verificaţi mereu direcţia de orientare a blocului-turn. Acest punct cardinal constituie cheia calculării diagramei natale de stele zburătoare, necesară în determinarea apartamentului potrivit. În cazul blocurilor cu formă regulată, folosiţi direcţia de orientare a holului sau intrării de la parter pentru toate apartamentele, până la etajul 9. Peste acest nivel, puteţi folosi orientarea în funcţie de principala privelişte din apartament, adică cea ce reflectă maximul de energie Yang care pătrunde în locuinţă.

În cazul planului apartamentului individual, puteţi suprapune diagrama natală adecvată de stele zburătoare, pentru a determina dacă locuinţa este fastă şi ce modifi cări interioare puteţi opera pentru a îmbunătăţi energia spaţiului.

Luând exemplul unui apartament cu 4 dormitoare plus celelalte camere necesare, primul lucru de cercetat este ca bucătăria să nu se afl e în sectorul nordvestic al locuinţei. Situarea bucătăriei în nord-vest sugerează un „foc la poarta raiului”, care va afecta norocul capului familiei, astfel că tatăl va avea un ghinion enorm. Comparaţi diagramele natale bazate pe direcţia de orientare, ca să vă daţi seama ce apartament este ideal. Presupunem că orientarea intrării principale a blocului denotă o clădire nord 1. Deducem diagrama natală de mai sus, cu combinaţia dublei de 8 situată în faţa clădirii, ceea ce conferă un caracter norocos întregului bloc. Această diagramă natală se va aplica tuturor apartamentelor de la parter până la etajul 9 şi celor orientate spre faţa clădirii, de la nivelurile rămase în sus.

Alte sectoare faste sunt cele de nord-est şi est, cu stelele 6-1 şi 1-6, care aduc noroc pe plan fi nanciar şi în afaceri.

Centrul apartamentelor este perturbat de stelele 3-4, necesitând multă lumină sau energie de Foc, pentru combaterea numărului 3 al certurilor. Chiar dacă bucătăria din vest ajută la blocarea stelelor nefaste, este nevoie de mult Metal pentru a combate stelele cu ghinion nr. 5 şi nr. 2. Pentru etajul 9 şi cele superioare, să analizăm cum ar fi un apartament orientat spre est 1. Dubla de 8 rămâne poziţionată pe balconul din faţă, lucru minunat, căci poate fi activată cu ajutorul unui detaliu de Apă şi unei grădini cu cristale, pentru activarea norocului la bani, familial şi în relaţii. Livingul din centru adoptă acum ombinaţia stelară 1-6-8, care, într-un design în plan deschis, va aduce beneficii întregii locuinţe, prin energia sa de bun augur. Dezavantajul aici ar fi că bucătăria ocupă un sector fast, ce are stelele 6-1, şi toate dormitoarele au combinaţii stelare nu prea bune. 

Nici nu ne vom uita la un apartament orientat spre vest 1, pentru că dubla de 8 se afl ă tocmai în spate, deci, în apartamentul exemplifi cat, acest set de stele faste este blocat în zona de serviciu Analog, într-un apartament cu faţa spre sud 1, dubla stelelor 8 zboară în spatele apartamentului, imprimând un caracter nu foarte fast diagramei. Totuşi, dacă dispunerea încăperilor din apartament ar fi alta, astfel încât cei doi 8 zburaţi în spate să ocupe sectorul intrării în locuinţă, atunci ar fi numai bine. Astfel, după cum am arătat mai sus, alegerea apartamentului cu cel mai bun Feng Shui va depinde de poziţiile stelelor norocoase. Când acestea se află în spaţiile importante, de genul uşii principale sau livingului, este semn bun pentru locatari. În schimb, dacă stelele bune se afl ă în bucătării sau toalete, ori zboară în afara apartamentului, sunt irosite.

CREAREA UNUI INTERIOR FAST PRIN UTILIZAREA SIMBOLURILOR

În interiorul apartamentului, puteţi introduce, cu ajutorul materialelor, simboluri norocoase subtile de genul cifrei 8, care este fastă mai ales acum, când ne afl ăm în perioada acestui număr. Alt simbol indicat este nodul mistic, ce reprezintă un noroc nesfârşit de prosperitate şi fericire. Cifra 8 poate fi integrată în modelul plafonului, pentru a se crea o interpretare vizuală a acestui semn de bun augur. Tavanul curbiliniu ajută la crearea unei intimităţi în zona de dedesubt, făcând spaţiul deschis să adopte o apropiere specială, prin formă şi diferenţa de înălţime.

 

Alt mod de creare a spaţiului intim ar fi să folosiţi panouri de plafon încastrate, creând astfel un plan deschis optic, însă menţinând un spaţiu intim pentru zonele de activitate în familie, precum sufrageria. Panourile încastrate lasă loc inventivităţii voastre, căci puteţi să imprimaţi simboluri faste pe lemnul corespunzător sau chiar să le placaţi cu fâşii de aur ori să le încrustaţi cu cristale, pentru a crea senzaţia de strălucire.

În alegerea oricărui apartament de cumpărat, ori ca locuinţă, ori ca investiţie, ar fi înţelept să vă interesaţi care locuinţă este ideală conform stelelor zburătoare, dar şi să vă asiguraţi că blocul în care faceţi achiziţia nu este ameninţat de nici o „săgeată otrăvită“, de genul muchiei unei alte clădiri, ce ţinteşte direct către holul acestuia. Astfel, deşi multă lume va alege mereu apartamentul cu priveliştea cea mai frumoasă, voi de ce să nu îl alegeţi pe cel cu Feng Shui optim?

 

Sursa articolului: Revista "Lumea Fengshui" Nr. 6 Pg. 57


Vizualizari: 2539 |
   
Acorda stele acestui articol
5 5
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza
Adauga comentarii
Campurile marcare cu * sunt obligatorii
Arhiva