Cele mai noi articole

Cele mai citite articole

Wednesday, 15 July 2015

Feng Shui pentru grădină: ILUMINAREA SPAŢIULUI VERDE

 
Feng Shui pentru grădină: ILUMINAREA SPAŢIULUI VERDE

Lumina reprezintă elementul Foc, precum şi energia yang dătătoare de viaţă, iar aceste două atribute pot fi foarte eficiente în crearea unui Feng Shui de bun augur. Luminile pot fi folosite cu efecte remarcabile în sectorul sudic al grădinii, acesta fiind sectorul ce corespunde energiei Focului, dar pot fi utilizate şi ca remedii pentru diverse probleme Feng Shui, cum ar fi colţurile lipsă, excesul de energie yin etc. O regulă ce merită a fi reţinută este că, atunci când sursele de lumină sunt moderate şi neameninţătoare, aduc noroc, în orice parte a grădinii s-ar afla. Totuşi, aveţi grijă cu luminile prea puternice, pentru că ele pot crea un exces de energie yang, iar acesta este nociv. În aplicaţiile Feng Shui, echilibrul este întotdeauna vital. 

 

Folosirea luminilor exterioare este o metodă eficientă prin care se activează norocul pământesc, sporindu-se şansele din familie şi relaţii. Luminile atrag energia pământului, care poate fi canalizată în sus cu ajutorul unor stâlpi goi pe dinăuntru, înfipţi în sol. Metodele Feng Shui de iluminare pot rezolva foarte bine probleme cum ar fi formele nefavorabile ale caselor, contururile aducătoare de ghinion ale terenului (ce cauzează o plasare nefericită a Dragonului/Tigrului) ori colţurile lipsă, şi pot risipi energiile negative generate de anumite condiţii exterioare. De exemplu, suflul ucigător trimis de o „săgeată otrăvită” de peste drum poate fi nimicit cu ajutorul unui spot luminos. 

 

Remedierea formelor şi structurilor dăunătoare . Există trei probleme majore ce pot fi remediate prin iluminarea grădinii: prima este forma neregulată sau de rău augur a locuinţei, a doua este reprezentată de structurile dăunătoare din preajmă şi a treia se referă la contururile terenului. 

 

Corectarea formei neregulate a casei. Instalarea unor lumini, în orice locaţie, are ca efect imediat activarea energiei yang a Focului. În cazul în care pe proprietatea voastră există colţuri lipsă, din pricina formei neregulate a casei sau grădinii, atunci instalarea unei lumini la înălţime în zonele cu probleme aduce energie yang, simulând viaţa şi activitatea. Asiguraţi-vă că lumina respectivă se află la cel puţin 2 metri înălţime, iar ea va fi şi mai eficientă dacă este poziţionată la nivelul acoperişului casei. Sursa de lumină poate fi instalată pe un stâlp sau chiar pe zidul casei, în aşa fel încât să ilumineze zona cu probleme. Ţineţi lumina aprinsă cel puţin trei ore în fiecare noapte. 

 

Combaterea energiei yin în exces. Veţi avea probleme Feng Shui serioase şi permanente, asociate cu excesul de energie yin, în situaţia în care casa voastră se află lângă un loc ce este asociat simbolic cu moartea. Cea mai periculoasă este vecinătatea unui cimitir, dar nu este bine să locuiţi nici lângă un spital, o secţie de poliţie, un abator sau o firmă de pompe funebre. Feng Shui-ul prost se va manifesta sub forma bolilor şi a pierderilor băneşti. Dacă dispuneţi lumini în preajma casei, veţi înălţa astfel energiile yang. De asemenea, dacă aveţi mai mult spaţiu la dispoziţie, puteţi crea un „pat” de plante verzi lângă zidul casei dinspre sursa de energie yin. Acest lucru va spori şi mai tare energia yang, creând un Feng Shui armonios. 

 

Neutralizarea „săgeţilor otrăvite”. Dacă înspre casa voastră ţinteşte o stradă în linie dreaptă, sau dacă în faţa ei se află un copac solitar, acoperişul ascuţit al unei locuinţe din vecinătate sau vreo joncţiune stradală ghinionistă, şi nu puteţi ascunde vederii aceste structuri cu ajutorul unor copaci, o altă soluţie este să instalaţi nişte lămpi care să lumineze înspre structurile ce vă deranjează. Acest lucru va nimici energia negativă înainte ca ea să ajungă la casă. 

 

Echilibrarea unor contururi nefericite. Principiile Feng Shui cu privire la ridicăturile şi contururile din preajma casei spun că terenul din spate ar trebui să fie mai înalt decât cel din faţă şi că terenul din partea stângă a casei (cum priviţi din interiorul casei spre exterior) ar trebui să fie mai înalt decât terenul de pe partea dreaptă – acesta fiind peisajul clasic Feng Shui de bun augur. Dacă împrejurimile casei voastre nu corespund acestei descrieri, este destul de greu să modificaţi peisajul, aşa încât cea mai simplă metodă pentru a remedia situaţia este să folosiţi nişte lămpi de grădină. Instalaţi nişte becuri pe un stâlp înalt aflat pe terenul mai jos, pentru a înălţa simbolic energia de acolo, corectând dezechilibrul. Ţineţi lumina respectivă aprinsă cel puţin trei ore în fiecare noapte.

 

Sporirea norocului şi reducerea ghinionului. Pentru a vă îmbunătăţi Feng Shui-ul grădinii, puteţi folosi lumina ca să energizaţi zonele bune şi să combateţi problemele existente. 

 

Energizarea pământului-mamă. Dacă energizaţi cum se cuvine colţul din grădină ce corespunde pământului-mamă, acest lucru va spori în mod considerabil norocul în relaţii al locuitorilor casei. Pentru a energiza această zonă, pur şi simplu dispuneţi lămpi de grădină în partea sud-vestică a spaţiului verde. 

 

Dacă dispuneţi lumini în partea sudică a grădinii, acest lucru va creşte reputaţia susţinătorului familiei, dar şi pe a celorlalţi membri ai acesteia. Luminile dispuse atât în sectorul de sud, cât şi în cel de sud-vest în acelaşi timp aduc prosperitate şi un mare noroc de interrelaţionare pentru locatarii casei. 

 

Combaterea unei laturi prea puternice a TigruluiExperţii în Feng Shui spun că partea vestică a grădinii, cum priviţi dinăuntru spre exterior, este latura Tigrului. Aceasta poate aduce necazuri dacă este mai mare sau mai înălţată decât celelalte părţi ale grădinii. În această situaţie, Tigrul domină Dragonul, ceea ce nu este de bun augur. Un Tigru de rău augur poate cauza moartea prin accident sau poate abate boala asupra unuia ori mai multora dintre membrii familiei. 

 

Prin urmare, este de dorit să vă asiguraţi că latura Tigrului nu constituie o ameninţare. Dacă vă confruntaţi cu situaţia descrisă mai sus, dispuneţi o lumină puternică în vest, pentru a corecta configuraţia terenului. Lumina, simbolizând Focul, va combate puterea Metalului, element de care ţine colţul vestic, pentru că Focul distruge Metalul în ciclul elementelor.

 

Cum să folosiţi elementele pentru noroc de celebritate. Iluminarea grădinii vă poate ajuta şi să atrageţi norocul de celebritate şi recunoaştere a meritelor proprii. În acest sens, citiţi indicaţiile de mai jos. 

 

Luminile şi detaliile de Apă. Dacă treptele din grădina voastră duc spre un detaliu de Apă, de exemplu un iaz, asiguraţi-vă că acesta din urmă se află în partea nordică a grădinii. Nu dispuneţi lumini în cadrul iazului, pentru că Apa şi Focul sunt conflictuale şi provoacă dizarmonie. Singura situaţie în care puteţi dispune lumini în cadrul unui detaliu de Apă este atunci când acesta se află în partea sud-vestică a grădinii. (Ţineţi cont şi de momentul în care stelele zburătoare sunt favorabile acestui lucru – în sectorul respectiv ar trebui să zboare o stea a apei norocoasă.) În acest din urmă caz, cum sectorul sud-vestic corespunde Pământului, luminile, ţinând de elementul Foc, îl vor întări.

 

Grădină luminată, pe stil japonez, în sud-vest. O idee excelentă pentru a vă ameliora Feng Shui-ul grădinii este să creaţi un spaţiu decorativ cu pietre în colţul sud-vestic al acesteia. În mod ideal, pietrele ar trebui să fie netede, de mărimi diferite şi aranjate cu gust, dar să nu fie prea înalte. Ar trebui să semene cu o grădină orientală pe stil japonez, conţinând roci, lespezi, bolovani ornamentali, precum şi lămpi dispuse la nivelul solului. Această combinaţie de simboluri ale Focului şi Pământului în colţul ce corespunde acestuia din urmă este excelentă, pentru că reflectă ciclul productiv al elementelor. În plus, dacă vreţi să sporiţi puterea rocilor din sud-vest, o idee bună este să legaţi câteva dintre pietre cu sfoară roşie. 

 

Iluminarea câinilor Fu protectori. Practica dispunerii a doi câini Fu, de o parte şi de alta a porţii, este foarte populară în Asia şi printre persoanele de origine chineză din întreaga lume, deoarece câinii Fu sunt consideraţi creaturi celeste mitice, la fel ca dragonul. 

Dacă aveţi poarta poziţionată în sectorul sudic al terenului vostru, atunci iluminarea câinilor Fu pe timpul nopţii va fi de foarte bun augur, pentru că atrage norocul de recunoaştere şi faimă. Dacă dispuneţi nişte câini Fu pe stâlpii porţii de la intrare, este o idee bună să plasaţi şi o lumină la nivelul solului, care să lumineze în sus către câini. Acest lucru va garanta că voi şi familia voastră vă veţi bucura mereu de recunoaştere şi respect.

 

Sursa articolului: Revista „Lumea Feng Shui” nr. 15, pp. 66-67.


Vizualizari: 2412 |
   
Acorda stele acestui articol
5 5
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza
Adauga comentarii
Campurile marcare cu * sunt obligatorii
Arhiva