Cele mai noi articole

Cele mai citite articole

Tuesday, 14 July 2015

PROBLEMA COLŢURILOR LIPSĂ. OGLINZILE CA REMEDIU

 
PROBLEMA COLŢURILOR LIPSĂ. OGLINZILE CA REMEDIU

În general, în Feng Shui întotdeauna sunt preferate formele regulate (pătrate sau dreptunghiulare) atunci când este vorba despre case sau încăperi. Aceasta deoarece astfel pot fi aplicate asupra lor mult mai uşor diagramele Lo Shu sau Pa Kua. În plus, în teoria celor Opt Aspiraţii, fiecare direcţie semnifică un aspect al vieţii, iar lipsa unui colţ va indica deficienţe pe acel plan. Însă, pentru orice problemă Feng Shui, există şi anumite remedii care pot ameliora situaţia. 

 

Colţurile lipsă sunt diagnosticate în funcţie de poziţia lor în raport cu punctele cardinale. Impactul sectorului lipsă diferă în funcţie de direcţia pe care o reprezintă, care este fastă ori nefastă pentru voi. Astfel se indică şansele cărui membru al familiei vor fi diminuate sau afectate, precum şi ce tip de noroc va lipsi. 

 

Conform metodei Pa Kua din Feng Shui, fiecare dintre cele opt puncte cardinale ale oricărei locuinţe sau camere este atribuit unui anumit tip de şansă sau unei aspiraţii din viaţă. Prin urmare, pentru a afla ce tip de noroc este afectat trebuie să aflaţi ce direcţie îi corespunde respectivului sector. 

 

Reţineţi să folosiţi o busolă precisă şi de calitate pentru demarcarea sectoarelor corespunzând camerelor din locuinţă. Suprapunând pătratul Lo Shu peste planul arhitectural, veţi putea depista imediat colţurile lipsă. Apoi vedeţi ce tip de noroc este afectat şi ce remedii se pot folosi în fiecare sector. 

 

SECTORUL SUDIC 

Acesta afectează norocul de recunoaştere şi celebritate al persoanelor ce deţin posturi sau afaceri importante. Dacă acest colţ lipseşte, buna reputaţie a familiei ori a capului acesteia ar putea fi afectată. Pentru a remedia situaţia, puneţi aici o oglindă sau nişte becuri puternice. Membrul familiei lovit de ghinion va fi fiica mijlocie.

 

SECTORUL SUD-VESTIC 

Această zonă afectează şansele pe planul dragostei, familiei şi al căsniciei. În plus, dacă acest sector lipseşte, va fi afectată viaţa socială a familiei. Rolul mamei va fi mult diminuat, iar norocul femeilor din casă va scădea şi el. Pentru „corectarea” colţului sud-vestic lipsă, puneţi aici o floare de mină şi luminaţi-o cu o lampă puternică.

 

SECTORUL VESTIC 

Lipsa colţului vestic reduce norocul generaţiei tinere. Copiilor le va fi greu să-şi realizeze ambiţiile, nu vor fi motivaţi şi se vor simţi străini de familie. Cel mai tare va fi afectată mezina casei, pentru că zona vestică reprezintă fiica cea mică. Corectaţi situaţia atârnând aici mai mulţi clopoţei de vânt metalici, cu 6 sau 7 braţe. Sunetul acestora va trezi energia de Metal corespunzătoare direcţiei, făcând posibilă redobândirea echilibrului. 

 

SECTORUL NORD-VESTIC 

În acest spaţiu, colţul lipsă va afecta dramatic norocul tatălui; uneori, soţul poate fi încurajat să părăsească gospodăria. În plus, familia va fi lipsită de norocul de oameni de sprijin, lucru considerat esenţial de către chinezi. Aici trebuie fie să se creeze impresia unui spaţiu regulat, prin utilizarea oglinzilor, fie să se construiască o extensie. Dacă nu puteţi realiza acest lucru, agăţaţi aici 6 seturi de clopoţei de vânt cu 6 braţe, pentru a compensa lipsa colţului.

 

SECTORUL NORDIC 

Dacă acest sector lipseşte, sunt afectate perspectivele pe plan profesional şi potenţialul de succes al membrilor familiei. Aceştia vor obţine cu greu o promovare la serviciu. Cel mai bun remediu este să aşezaţi aici un articol ornamental cu apă în mişcare, cum ar fi o mică fântână sau un acvariu cu peşti. Astfel se creează un chi yang ce amplifică energia acestui colţ, ajutând la corectarea dezechilibrului. Sectorul nordic lipsă va afecta în principal norocul fiului mijlociu. 

 

SECTORUL NORD-ESTIC 

Lipsa acestui colţ afectează norocul în educaţie al familiei. Celor ce susţin examene le va fi mai greu să obţină note bune. Colţul lipsă de aici are efecte nefaste pentru familiile cu copii elevi sau studenţi. Cel mai bun remediu pentru această problemă este să aşezaţi aici un bolovan sau să sporiţi energia de Pământ a acestui sector zugrăvind peretele corespunzător într-o culoare puternică de Pământ, cum ar fi galben. Lipsa acestui sector îl va afecta pe fiul mezin. 

 

SECTORUL ESTIC 

Lipsa acestui colţ va afecta starea de sănătate a familiei, mai ales pe cea a copiilor. Remediaţi problema aşezând în est o plantă rezistentă şi sănătoasă. Absenţa sectorului estic e foarte nefastă şi pentru norocul descendenţilor, pentru că reduce şansele fiului cel mare. 

SECTORUL SUD-ESTIC 

Dacă această zonă lipseşte, perspectivele nu sunt bune, pentru că va fi afectat norocul de bogăţie şi de venituri. Va avea de suferit averea familiei. Restabiliţi echilibrul zugrăvind peretele într-un verde-aprins sau aşezând aici o plantă mare. Şi mai bine ar fi să agăţaţi aici o oglindă de perete şi să o aşezaţi aşa încât să reflecte planta, creând un efect de grădină în locul respectiv. Mai puteţi folosi şi un detaliu de Apă yang, pentru că şi acesta va face minuni pentru norocul vostru de prosperitate. Lipsa acestui colţ reduce norocul fiicei celei mari. 

 

Pe lângă remediile în care se folosesc elementele, sugerate anterior, o modalitate eficientă de a rezolva problema colţurilor lipsă este să le compensaţi printr-o extensie ori să instalaţi acolo o lumină puternică, pentru a înălţa energia din spaţiul care lipseşte. De obicei, este necesar un tip oarecare de acoperiş pentru ca remediul să dea rezultate maxime. Totuşi, dacă nu dispuneţi de suficienţi bani ori dacă suprafaţa vă impune limite, puteţi îmbrăca peretele în oglinzi, pentru a crea impresia de spaţiu acolo unde acesta nu există. 

 

OGLINZILE CA REMEDIU. Recurgeţi la această soluţie, totuşi, doar dacă nu presupune instalarea oglinzilor în dormitor. Întotdeauna este important să reţineţi că, prin rezolvarea unei probleme Feng Shui, nu se doreşte crearea alteia mai mari. Aşezate în camera de dormit, oglinzile de perete aduc foarte multă energie perturbatoare, ce poate avea unele consecinţe nefericite. Prin urmare, principala interdicţie în utilizarea oglinzilor este să nu le aşezaţi pe pereţii dormitoarelor. Trebuie să vă asiguraţi de asemenea că nicio oglindă instalată nu reflectă o toaletă, o scară, un pat sau un peisaj nefast. În schimb, le puteţi pune cu încredere în living ori sufragerie. Dacă sectorul absent se află într-un punct cardinal căruia îi corespunde un tip de noroc extrem de important pentru aspiraţiile locatarilor, trebuie neapărat implementat acest remediu. Oglinda amplasată aici va avea efectul de a extinde optic spaţiul şi de a corecta lipsa colţului respectiv. 

 

Iată câteva aspecte în plus de care trebuie să ţineţi cont în amplasarea oglinzilor:

  • Oglinzile pentru un întreg perete trebuie să fie suficient de înalte încât să nu pară că „taie” din capul sau picioarele nimănui, deci este mai bine să înceapă de la nivelul podelei.
  • În mod ideal, oglinda de perete trebuie să reflecte un spaţiu norocos şi niciodată o toaletă, o scară şi, mai important, nu trebuie să reflecte direct uşa principală, căci s-ar determina astfel respingerea imediată a energiei proaspete, abia intrată în locuinţă. Dacă aţi instalat o astfel de oglindă, aşezaţi ceva între peretele pe care este fixată şi uşă, pentru a forţa chi-ul să zăbovească şi să fie deviat.
  • Oglinda nu trebuie să reflecte o plită sau un aragaz, pentru că astfel este amplificat elementul Foc, iar efectul ar fi atragerea accidentelor în viaţa locatarilor. Prin urmare, nu puneţi oglinzi în bucătărie.
  • Oglinzile întregi sunt preferabile celor asamblate din mai multe plăci, însă, dacă totuşi folosiţi plăci, aveţi grijă ca acestea să nu provoace nicio urmă de distorsiune.
  • Oglinzile aşezate direct deasupra unui şemineu sunt benefice, atâta timp cât nu reflectă uşa. În spaţiile mici, cum sunt foaierele, holurile sau colţurile înguste, oglinzile sunt excelente conductoare ale chi-ului. În plus, o oglindă de perete este grozavă pentru ruperea monotoniei unui coridor lung şi îngust şi pentru încetinirea chi-ului. 


Sursa: http://www.lumeafengshui.ro/articol.aspx?ctg=4&kArticol=579


Vizualizari: 2365 |
   
Acorda stele acestui articol
5 5
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza
Adauga comentarii
Campurile marcare cu * sunt obligatorii
Arhiva