Cele mai noi articole

Cele mai citite articole

Tuesday, 13 September 2011
Autor: Andrei

Back to work!

 
Back to work!

 

Vacanta s-a sfarsit, concediile de asemenea, incepe un nou an scolar, reluam serviciul iar studentii mai au ragaz de o luna; in acest context se incadreaza dorintele celor ce si-au propus sa frecventeze de acum o locatie cu caracter sportiv pentru a indeparta nedorita grasime.

 

Pentru toate acestea avem nevoie de energie si de multa vointa, ne stabilim prioritatile si incercam sa  obtinem cat mai multe succese. Spun cat mai multe succese deoarece pentru o persoana care nu a facut educatie fizica in trecut  poate usor sa isi supraevalueze posibilitatile de moment si/sau pe termen mediu sau lung, cunoscut fiind ca pentru obtinerea rezultatelor scontate in lupta cu grasimea nedorita ne va lua ceva timp, timp in care pot aparea probleme in viata familiala (mai ales) cu grad ridicat de prioritate, ce pot submina usor sau chiar sacrifica efortul nostru in lupta cu kilogramele in plus.

 

            Daca pentru un cunoscator nu va deveni niciodata o dificultate in atingerea scopului, pentru un novice nesiguranta il poate face sa-si piarda concentrarea (alaturi de tentatiile culinare care fac parte din lupta cu “greutatea” sau de comercialitatea diferitelor forme de educatie fizica, majoritate de grup, prin care unii isi promoveaza  destul de agresiv serviciile), nesiguranta ce ii va face sa penduleze intre diferite pareri ale diferitelor persoane cu pretentii de specialisti. Pentru a ajuta, voi face un sumar de necesitati pentru un novice in randurile ce urmeaza, in alegerea unui asemenea loc de “topit” grasimi J

 

            Daca sunteti in situatia in care nu cunoasteti o persoana, un prieten care sa aiba cunostinte solide in lumea sportului, persoana ce a practicat un sport (de preferinta unul in care a avut nevoie imperativa de cunostinte in controlul greutatii corporale) sau o persoana care sa fi urmat o scolarizare specifica(in societatea zilelor noastre un set de acte nu inseamna si ca acea persoana e cea mai indreptatita sa ofere servicii de acest gen, in domeniul acesta-fitness&culturism- persoane cu caracteristici indoielnice sunt mai rare pentru ca de cele mai multe ori suntem pasionati de ceea ce facem, viata noastra respecta ceea ce recomandam si altora, de multe ori experimentam pe pielea noastra in primul rand) dar aspectul fizic al persoanelor in cauza va poate scuti de asa-zisi experti. De asemenea, in alegerea dumneavoastra se va lua in calcul si dotarea tehnica si din punct de vedere igienic al unui asemenea loc, stiut fiind faptul ca o sala de sport e un mic paradis microbian si delasarea celor ce trebuie sa asigure igienizarea poate duce la escaladarea pana la un nivel patologic al numarului de microbi.

 

Un alt aspect ce trebuie urmarit este tipul de program  pentru a slabi: exercitii uni si multiarticulare preponderent anaerobe cu reprize de 7-10 minute de exercitii aerobe, sedinte de 90-120 minute; aspectul foarte important este cel al aportului energetic si a tipului de nutrienti, cantitati ce ne vor sustine efortul fizic si mai ales pentru incepatori: cel psihic. Daca pentru prima parte, cea fizica, e relativ usor sa iti urmaresti scopul, pentru partea teoretica pot fi intalnite dificultati si pentru a intelege ce se intampla avem nevoie de ajutor sau… daca suntem autodidacti si avem indeajuns de mult timp sa ne informam singuri, ne vom descurca pana la urma. Experienta proprie si a celor de langa noi ne va ajuta sa intelegem partea teoretica, sa o putem adapta apoi la nevoile personale. Felul in care interpretam aceste informatii de asemenea conteaza, majoritatea informatiilor din massmedia fiind corecte, dar lasa loc de interpretare si de cele mai multe ori interpretarea nu este cea justa.

            Asadar, cel mai important este sa facem “miscare musculara”, sa ne dorim si sa ne placa, sa punem in topul prioritatilor noastre aceasta grija  si in functie de cata energie investim (timp si bani) rezultatele vor veni cu siguranta.

            Planificati din timp, lasati subconstientul sa lucreze, sa va obisnuiti cu idea, sa va imaginati cat mai multe scenario pro si contra si cu siguranta veti reusi. Spor la treaba! J

 

 


Vizualizari: 2570 |
   
Acorda stele acestui articol
5 5
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza
Adauga comentarii
Campurile marcare cu * sunt obligatorii
Arhiva