Cele mai noi articole

Cele mai citite articole

Monday, 28 May 2012
Autor: Cornelia

Workshop de belly dance (incepatori) cu Wael Mansour

 
Workshop de belly dance (incepatori) cu Wael Mansour

De multi ani mi-am tot spus ca voi incerca, iata ca sambata aceasta s-a intamplat! Am fost la prima mea lectie de belly-dance, si nu predate de oricine, ci de Wael Mansour, un nume deja celebru printre coregrafii si dansatorii de renume mondial!

 

Work-shop-ul s-a tinut la sala de dans din strada Popa Nan, aproape de piata Muncii. Era prima data cand ajungeam la aceasta locatie, drept pentru care am avut un mic shok la intrare, mai bine zis, mi-a fost putin teama sa intru. Sala de dans se afla intr-o fosta fabrica, la intrare esti intampinat de doua porti de fier…vechi. Un aer cam prea extrem “retro” pentru gusturile mele.

 

Am urcat treptele pana la etajul intai, sovaind. Oare aici estei? Nimic nu anunta prezenta unei sali de dans care poate cuprinde work-shopuri de belly-dance, mai ales tinute de asa o prezenta cum este Wael Mansour. Dar surpriza! Acolo era! Cand am intrat, am vazut fata zambitoare a lui Elmas si micul bazar de costume, m-am linistit.

 

Sala suficient de mare, nu voi intra in detalii asupra utilitatilor si altor lucruri specifice locului. Munca pe care o intreprind m-a format cu atentie la detalii, insa nu trebuie sa pierdem din focus pentru ce ma aflam acolo – work-shop-ul.

 

M-am echipat corespunzator, am pus salba cu banuti si am intrat in sala. Din pacate am fost rugate, cele care aveam salba, sa nu le folosim, deoarece face zgomot si nu se aud cuvintele profesorului.

 

Au urmat insa doua ore fantastice, care m-au facut sa uit prima impresie! Wael incalzea doar cu zambetul sau toata sala! Foarte atent la detalii, a explicat frumos principiile belly-dance-ului, a descompus fiecare miscare aratata, fiind atent ca fiecare sa inteleaga miscarea, nu sa o copieze. Rar mi-a fost sa vad un barbat asa elegant, poate datorita formarii lui de o viata in arta dansului. Se cunostea profesionalismul si siguranta omului care stie ce spune si ce face.

 

Acum putin timp, un amic mi-a povestit ca de copil a studiat belly-dance-ul. Pana sa aud istoria sa, nu stiam ca belly-dance-ul poate fi dansat si de barbati. Am facut un mic research pe google intre timp si asa am aflat multe despre aceasta arta straveche. Inainte sa cunosc toate acestea, numai ideea de a invata belly-dance de la un barbat mi se parea putin ciudata. Insa, in aceasta sambata, nimic ciudat si nelalocul lui nu mi s-a parut.

 

Toate s-au imbinat perfect, lectia lui Wael a fost atat de potrivita, incat am decis sa nu las neroditoare cele doua ore de introducere. Asa ca voi continua studiul si sper ca il voi mai vedea pe Wael in Romania!

 


Vizualizari: 3751 |
   
Acorda stele acestui articol
5 5
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza
Adauga comentarii
Campurile marcare cu * sunt obligatorii
Arhiva