Cele mai noi articole

Cele mai citite articole

Tuesday, 21 July 2015

Feng shui: umple-ti casa cu energie!

 
Feng shui: umple-ti casa cu energie!

 

Simti nevoia de proaspat si de nou? Ce ai spune daca locuinta ta ar capata un aer mai fresh si ar deveni plina de energie? Joaca-te cu lumina, culorile si plantele, urmand cateva reguli de baza din feng shui. Este simplu: e vorba de lucruri practice.

 

Deschide ferestrele si savureaza adierea vantului, adauga lumina si culoare in locurile unde domneste o atmosfera rece, umple aerul cu o e­ner­gie noua, foarte proaspata. Fara sa intorci totul cu susul in jos, fara sa dai totul peste cap. Numai obiceiurile proaste.

 

Feng shui – care inseamna „vant” si „apa” in chineza – este arta ancestrala de a face energia vitala (chi) sa circule intr-o maniera optima pentru a crea armonie si abundenta. Din aceasta stiinta complexa am extras doar cateva sfaturi foarte simple, dar care pot schimba totul.

 

Alunga vibratiile negative

 

In cea mai mare parte a caselor sau apartamentelor vechi, tavanul este traversat de grinzi vizibile. Farmecul lor este inselator, caci, potrivit principiilor feng shui, ele taie in doua energia vitala a unei incaperi. Asadar, nu aseza niciodata un pat sub o grinda, deoarece vei avea parte numai de oboseala, somn agitat si cosmaruri. Spatiile de sub grinzi trebuie sa ramana complet goale si nici macar un scaun sau o masa nu trebuie asezate dedesubtul lor.

 

Fii vigilent cu tablourile care iti impodobesc peretii. Culorile triste, formele agresive, atmosfera nostalgica, scenele de lupta nu sunt recomandate. Ele impregneaza spatiul cu energia lor negativa. Din aceleasi motive, evita sa expui in camera copilului jucarii din plus care reprezinta animale feroce, sabii de cavaleri, pistoale.

 

Rotunjesete unghiurile! Formele ascutite sunt numite in limbaj feng shui „sagetile secrete”, deoarece genereaza vibratii agresive. De aceea, cutitele trebuie sa fie aranjate cu grija in sertare, in timp ce manerele usilor este preferabil sa aiba forme rotunjite.

 

Nu uita ca patul este un loc unde trebuie sa te umpli de energie. Asta, daca nu este indreptat catre o usa sau o deschizatura (pierdere de energie, lipsa de securitate) sau daca nu este vreo oglinda in fata lui. Toate acestea „dubleaza” oboseala si il extenueaza pe cel care doarme. Nu aseza in dormitor o fantana mica, cu impresia ca apa iti va „legana” somnul. De fapt, odata cu apa se scurge si energia vitala.

Atentie la plantele care au frunze rigide in for­ma de cutit sau de sabie, dar si la intepaturile cactusilor. Bonsaii, pentru ca au o energie inchisa a marilor copaci, nu imprastie energii pozitive. De asemenea, daca plantele tale sunt bolnave ori sunt pe cale sa se usuce, ingrijeste-le sau inlocuieste-le.
Din aceleasi motive, nu pastra acasa buchete de flori uscate sau coroane. Sunt simbolul mortii. Si pentru a beneficia de virtutile plantelor de interior, asaza-le in sud-estul locuintei tale, care simbolizeaza prosperitatea.

 

Arunca sau inlocuieste: vesela ciobita, caserolele deformate, ustensilele reparate prost sau robotii menajeri defecti. Toate acestea blocheaza energia vitala din interiorul casei tale.

 

Schimba perdelele si draperiile cu dungi sau pe cele grele si sumbre. Dungile sunt considerate bare simbolice, un obstacol care impiedica tot ceea ce vine din exterior.

Dupa folosire, inchide intotdeauna aparatele electrice (televizor, calculator, aparatura electronica), ale caror unde (yang) perturba circulatia chi. Pentru ceas desteptator sau telefon fix, reechilibreaza totul cu obiecte yin.

 

Lasa energia sa circule

 

Respecta echilibrul yin-yang. Yang simbolizeaza actiunea. Yin, din contra. Pentru a fi armonie, este necesar un echilibru intre principii. Formele si materialele sunt yin si yang. Calitatea energetica a unei incaperi depinde de alegerea lor.

 

Materialele dure, netede si stralucitoare (sticla, otel, marmura etc.) sunt yang, cele grele (lemn, stofe groase etc.) sunt yin.

 

Formele curbe sunt yin (cu exceptia cercului), iar cele drepte sunt yang.

 

Ar fi ideal ca locuinta noastra sa beneficieze de multa lumina naturala. Mare furnizoare de chi, ea trebuie sa invadeze de-a dreptul spatiul nostru vital pentru a-l dinamiza. Daca locuinta ta este sumbra, ai grija sa lasi, in cel putin una sau doua camere, luminile aprinse. Dotand lampile tale cu becuri de tensiune joasa, vei face plinul de energie ramanand fidela principiilor tale ecologiste.

 

In incaperile care nu „vibreaza” (putin luminate, dotate cu un tavan prea jos, inghesuite…), gandeste-te cum sa sporesti efectul luminos, sa adaugi culoare. O posibilitate ar fi pernutele multicolore aruncate pe canapea ori un puf vesel. Mai poti mari energia incaperilor si prin difuzarea unei muzici tonice.

 

In feng shui se spune ca, asemenea oamenilor, care intra in casa pe usa, tot asa patrunde si energia vitala chi. Ca sa nu o blochezi, nu garnisi intrarea cu haine agatate, incaltaminte inghesuita sau cu mobile voluminoase. Chi trebuie sa avanseze prin miscari mari, circulare, fara sa se izbeasca de obstacole care o incetinesc. Intrarea casei trebuie sa fie mereu bine luminata. Daca este sumbra, ea alunga energiile proaspete care vor sa patrunda acolo.

 

Praful si dezordinea sunt consumatoare de energie vitala. Arunca ziarele vechi, hartiile inuti­le, goleste regulat cosurile. Dupa ce ai facut cu­rat, deschide larg ferestrele (inclusiv iarna) pentru a profita de energia luminii si a aeru­lui. Suprafata oglinzilor trebuie sa fie irepro­sa­bila si, ideal, zabrelele ferestrelor tale sa straluceasca! 

 

Pentru o buna comunicare si o ambianta li­nis­tita, ai grija sa instalezi o lampa deasupra mesei unde mananci si, in jur, scaune in numar par. Asta aduce fericire si armonie in familie.

 

Daca nu reusesti sa te destinzi intr-o camera luminoasa, colorata si putin mobilata, instaleaza un perpetuum mobile. Are un efect calmant, neutralizeaza energiile negative si restabileste echilibrul in incaperile cu tavane foarte inalte. z Parfumurile au puterea sa influenteze energia unei incaperi. Aduc prospetime si veselie – de tine depinde sa alegi aroma.

 

Capriciile culorilor 

 

Culorile sunt yin si yang. Trebuie, deci, sa fii atent la echilibrul lor in fiecare camera a casei tale, tinand cont de energia lor dominanta. Culorile au, de asemenea, o simbolistica proprie, pe care este important sa o cunosti, pentru a evita amestecurile nefericite.

 

Portocaliu: yang. Energie stralucitoare. Entuziasm, curiozitate, favorizeaza schimbarile.

Rosu: yang. Energia actiunii concrete. Senzualitate, ardoare, favoriozeaza schimburile pasionale.

Galben: yang. Energia innoirii. Transformare, eliberare, favorizeaza munca intelectuala.

Verde: yin. Energia serenitatii. Calm, abundenta, favorizeaza initiativele corecte.

Albastru: yin. Energie spirituala. Serenitate, intuitie, favorizeaza deschiderea constiintei si a inimii.

Maro: yin. Energie de ancorare. Confort, securitate; favorizeaza reflectia pragmatica.

 

Sursa: http://www.psychologies.ro/sanatate-2/feng-shui-umple-ti-casa-cu-energie 382549/2


Vizualizari: 2569 |
   
Acorda stele acestui articol
5 5
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza
Adauga comentarii
Campurile marcare cu * sunt obligatorii
Arhiva