Cele mai noi articole

Cele mai citite articole

Saturday, 24 January 2015

Descoperă calendarul tău de frumusețe

 
Descoperă calendarul tău de frumusețe

Anul este încă la început și pare că ne permitem să mai amânăm puțin toate planurile pe care ni le-am făcut. Știm însă foarte bine cât de iute trece timpul și cât de repede ni se umple calendarul. Primele luni din an aduc multe motive de sărbătoare, fie că vorbim despre Sfântul Valentin, Dragobete, 1 și 8 Martie. Cum orice femeie își dorește să arate impecabil în aceste zile speciale, Dr. Cristian Niţescu a construit un calendar de frumusețe,ca să fiți sigure că aveți timpul necesar pentru schimbările pe care vi le doriți.

 

Desigur, fiecare femeieștie cât timp își alocă pentru make-up sau pentru coafura perfectă, dar știe și cât timp durează recuperarea după o operație estetică, astfel încât să arate impecabil în cea mai romantică zi din an? Aveți timp pentru un tratament injectabil, dar aveți şi pentru un implant mamar? În cei peste 20 de ani în slujba frumosului, Dr. Cristian Nițescu, medic primar chirurgie plastică și estetică, a observat că multe dintre pacientele sale amână până în ultimul moment realizarea unei intervenții estetice, uitând însă faptul că după aceasta este nevoie și de o perioadă de recuperare, astfel ca rezultatele să fie cele dorite. Pentru a veni în întâmpinarea acestora, Dr. Nițescu a dorit să ofere din timp informații utile cu privire la cele mai solicitate proceduri pe care le-a realizat în vasta sa carieră.

 

Intervenții cu timp de vindecare de aproximativ 1 săptămână:

 

Blefaroplastia: creează întinerirea zonei oculare, oferind luminozitate și un aspect întinerit pacientei. Este o operație minim invazivă cu efecte imediate, ce se realizează doar sub anestezie locală, fără a provoca durere nici înainte, nici după intervenție. Recuperarea este foarte rapidă, cu îndepărtarea firelor la 5-7 zile postoperator. După intervenție este recomandat repausul pentru 2-3 zile, fiind posibil să apară mici echimoze și edem local.

 

Ridicarea de sprâncene: aduce un beneficiu important persoanelor ce, din cauza procesului de îmbătrânire, prezintă o "cădere" a sprâncenelor sau oricăror persoane care au un exces de piele congenital în această zonă. Procedura are un efect impresionant, transformând trăsăturile feței: astfel dispare falsa impresie că persoana este tristă, produsă de poziția căzută a acestora. Se realizează sub anestezie locală, prin practicarea unor incizii în regiunea sprâncenelor și ridicarea acestora cu fire speciale. Efectul este imediat, cu mențiunea că zonele tratate pot fi umflate câteva zile după operație.

 

Rinoplastia: are ca rezultat un nas mai bine proporționat, în armonie cu celelalte trăsături faciale ale pacientului. Această procedură se realizează sub anestezie generală și presupune remodelarea internă și externă a nasului. Recuperarea este relativ rapidă, cu o durată de aproximativ o săptămână - zece zile. Există însă cazuri de pacienți cu un organism ce se vindecă mai lent, sau de intervenții mai complexe, post-traumatisme nazale sau deviații mai grave de sept, la care recuperarea poate dura chiar și 2-3 săptămâni. În toată această perioadă este foarte important repausul și evitarea temperaturilor extreme, precum și evitarea efortului fizic si al traumatismelor.

 

Intervenții cu timp de vindecare de circa 2 săptămâni:

 

Mărirea sânilor cu implanturi siliconice: se realizează sub anestezie generală prin inserția de implanturi siliconice fie submuscular, fie subglandular, în funcție de necesitățile și dorințele pacientei. Este o intervenție cu durată de recuperare de circa 2 săptămâni, timp în care trebuie purtată o bustieră postoperatorie și trebuie evitat efortul fizic. Până la o lună după intervenție, pacienta trebuie să evite sporturile ce presupun mișcări ale brațelor.

 

Liposucția: Presupune îndepărtarea grăsimii din zonele cu depozite adipoase localizate, ce nu dispar după diete sau efectuarea de exerciții fizice. Nu este o metodă de slăbire, ci o modalitate de remodelare corporală, după ce pacienții au ajuns la o greutate stabilă, dar prezintă depozite adipoase “încăpățânate”, ce nu cedează la sport/dietă. Firele se îndepărtează la aproximativ 5-7 zile după operație, iar pacientii trebuie să poarte niște veșminte compresiv-elastice (ex. burtiere, pantalonași elastici, mânecuțe elastice, etc) în perioada postoperatorie.

 

Ridicarea sânilor (liftingul mamar): Este recomandată persoanelor ce au “sânii lăsați” – fie din cauze congenitale, fie datorită pierderii în greutate, sau după sarcină și alăptat. Aceasta nu mărește sau micșorează sânii, ci le redă forma și aspectul estetic și reface suplețea decolteului. Chiar dacă pacientele nu percep durere, este necesară o perioadă de 14 zile de recuperare, după care se îndepartează firele și se vor relua treptat activitățile zilnice.

 

Intervenții cu timp de vindecare de  aproximativ 3 săptămâni:

 

Abdominoplastia: este o intervenție mai amplă, ce presupune îndepărtarea “șorțului” abdominal și repoziționarea ombilicului. Efectul este dispariția excesului de piele și grăsime de la nivelul abdomenului precum și crearea unei talii mai subțiri și poziționarea ombilicului la nivelul adecvat. În perioada imediat postoperatorie este recomandat repausul la pat, evitarea deplasărilor inutile precum și purtarea unei burtiere speciale, urmând ca firele să fie îndepărtate la aproximativ 14 zile.

 

Reducția mamară: Majoritatea persoanelor ce au sânii foarte mari suferă de dureri de spate sau de umeri, motiv pentru care optează pentru această intervenție. Recuperarea durează aproximativ trei săptămâni - o lună, timp în care pacienta poartă o bustieră postoperatorie și nu trebuie să facă efort fizic.

_ _ _

Doctorul Cristian Nițescu este medic primar în chirurgie plastică și estetică și doctor în științe medicale. Are peste 20 de ani de experiență în domeniu, este directorul medical al Spitalului Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri și un pionier pentru mai multe tipuri de operații de chirurge plastică, precum operația de lipoaspirație cu laser, liftingul centro-facial, lifting fesier, dar și prima operație de schimbare de sex din România. Este membru a numeroase Societăți Știintifice naționaleși internaționale.

 

Intervenţiile doctorului Cristian Niţescu sunt realizate în clinicile GRAL MEDICAL și LASER MED, care dispun de tehnologie de ultimă generaţie şi personal specializat pentru realizarea intervenţiilor de chirurgie plastică și estetică.

 

Mai multe informații sunt disponibile pe:

www.drnitescu.ro

operatie-estetica.ro

www.facebook.com/DoctorNitescu


Vizualizari: 5747 |
   
Acorda stele acestui articol
5 5
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza
Adauga comentarii
Campurile marcare cu * sunt obligatorii
Arhiva