Cele mai noi articole

Cele mai citite articole

Monday, 19 November 2012

Marea Moarta – o sursa inepuizabila de terapii alternative

 
Marea Moarta – o sursa inepuizabila de terapii alternative

Beneficiile terapeutice ale Marii Moarte au fost recunoscute inca de pe vremea romanilor si a legendarei regine Cleopatra, fiind printre primele centre ale turismului medical. Astazi, oamenii se indreapta catre aceasta regiune datorita tratamentului eficient al afectiunilor dermatologice, precum psoriazis, dermatita atopica si vitiligo, dar si pentru boli reumatice, de plamani sau de inima.


De ce a devenit Marea Moarta un centru important de tratament si cercetare in domeniul sanatatii? Raspunsul se gaseste chiar in natura si in proprietatile curative ale locului: radiatii solare unice cu raze ultraviolete reduse, densitate crescuta a oxigenului si aerul bogat in magneziu si brom, continutul scazut de polen si alti alergeni, marea sarata cu o compozitie neobisnuita de sare, izvoare termo-minerale si noroi natural special.


Tratamentele specifice bolilor de piele au la baza bai de soare – expunerea la radiatia UV naturala, mult mai mica decat cea artificiala dintr-un spital, bai in Marea Moarta de mai multe ori pe zi, folosirea de unguente si uleiuri din minerale, precum si noroi. Cei care sufera de psoriazis observa o imbunatatire a conditiei, iar simptomele sunt alinate, in cazul dermatitei atopice existand o imbunatatire la 97% dintre pacienti.


Printre bolile reumatice tratate la Marea Moarta se numara artrita inflamatorie, artrita reumatoida, artrita degenerative, osteoartrita, dureri de spate cronice sau acute, dar si alte afectiuni, precum astmul, boala pulmonara cronica, hipertensiunea, boli de inima, boala Crohn. Mediul este unul propice in tratarea acestor probleme, cu temperaturi calde uniforme si un nivel relativ scazut de umiditate, iar pacientii nu sunt supusi unor proceduri complexe, ci primesc un tratament natural 100%.


Pentru a determina care este tratamentul corect si dozele de expunere la soare, de bai in Marea Moarta sau impachetari cu namol, va fi nevoie de consultul unui medic specialist. Ronit Zilberman, General Manager Ro-Med, companie specializata in turismul medical pentru pacientii din Romania ce doresc sa vina in Israel, ne explica demersurile necesare: “O data ce pacientii apeleaza la mine, iau legatura cu cei mai buni specialisti in domeniul respectiv, ma ocup de toata documentatia necesara pentru venirea in Israel si ofer asistenta in limba romana non-stop, inca de la sosirea pe aeroport si pana la plecare, astfel incat pacientul sa beneficieze de cea mai buna ingrijire si sa se concentreze asupra vindecarii sale.”


Helioterapia, climatoterapia, balneoterapia si talasoterapia sunt tratamentele alternative care fac Marea Moarta un centru de sanatate recunoscut la nivel international. Pe langa acestea, costurile scazute in comparatie cu alte tari, sistemul medical foarte bine pus la punct si calitatea serviciilor oferite intregesc lista de recomandari in tratarea afectiunilor de piele, inima sau plamani, la malul Marii Moarte.


http://www.ro-medical.com/ro


http://www.facebook.com/RomedMedicalTourism


Vizualizari: 2560 |
   
Acorda stele acestui articol
5 5
Saturday, 25 May 2013, SILAGHI SILVIA a scris:
Sant interesata sa fac un tratament pentru vitiligo in Israel.Va rog sa-mi spuneti cu cine trebuie sa iau legatura si cum?
Adauga comentarii
Campurile marcare cu * sunt obligatorii
Arhiva